На вкус това е леко по-стипчивият брат на шипковия мармалад и само добре тренирано небце би направило разликата от раз. Прави се с плодове от района на Дунавската равнина. Глогът, както и шипката, не е най-сладкият плод на света, но вместо захар, му се слага био петмез от цвеклова захар и така се превръща в суперхрана или най-малкото в супердесерт. Върви като топъл хляб в комбинацията с фъстъчено масло и…филия хляб, най-добре ръжен.
Състав: био глог (40%). био петмез от захарно цвекло.
Хранителни стойности за 100 g
Енергийна стойност - 261 kcal/ / 1091 kJ;Въглехидрати - 62,5 gот които захари - 15,8 gБелтъчини - 2,7 gМазнини - 0,1 gот които наситени - 0 gСол - 0,4 g