Био Смокини, сушени, Био Класа, 200 g

6,49лв.

Поради високото си съдържание  на полифеноли и флавоноиди като рутозид, галова, хлорогенна и сирингова киселини, сушените смокини са едни от най-мощните антиоксидантни бомби. Изследване, проведено в University of California, демонстрира антиоксидантната им сила – само две средни сушени смокини, около 40 г общо, повишават значително плазмената антиоксидантна активност – ефект, който предпазва кръвта и кръвните клетки от увреждания и мутации, причинени от свободно-радикални частици. Плодовете са богати на желязо и манган , което ги прави чудесен избор, ако имаш анемия или страдаш от хронична умора. Разтворимите фибри, които се съдържат в смокините, допринасят за по-бързо засищане на глада и поддържат в здравословни норми кръвната захар и холестерола. А неразтворимите подпомагат и регулират храносмилането. Калият в плодовете поддържа телесния баланс на течности и електролити – свойство от изключителна важност за нормалната функция на нервите и сърдечната мускулатура. Повечето им калории идват от прости, бързо разтворими захари, което ги прави отличен източник на енергия.Количеството им не бива да буди безпокойство, понеже се приемат заедно с фибрите на плода, които забавят освобождаването на захари в кръвта.   Употреба: Можеш да добавиш сушени смокини  към десерти, смутита и зърнени закуски или още по- добре, хапвай ги между основните ястия. Също така са чудесно допълнение към кексове и сладкиши. Добър избор са и при приготвяне на сурови бонбони , защото слепват останалите съставки.   Хранителна стойност за 100 g: Енергийна стойност (kJ/kcal) 1255/297 Мазнини (g) 0.93 – от които наситени мастни киселини (g) 0.14 Въглехидрати (g) 63.87 – от които захари (g) 47.92 Белтъци (g) 9.8 Влакнини (g) 3.3 Сол (g) 0.01   Произход: Турция

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър