Био Стафиди, Био Класа, 200 g

4,49лв.

Стафидите имат много широка употреба в кухнята на Средния и Близкия Изток, а също така и в Средиземноморието. Тъмните и почти черни стафиди се използват най-вече за направата на сладкиши, козунаци и кексове. Био стафиди или сушеното грозде са богат източник на въглехидрати, 94% от които са глюкоза, фруктоза, безвредни за диабетиците захари. Стафидите съдържат витамините С, Р, РР, B1 и B2, каротин, калий, калций, фосфор, магнезий, манган, селен, органични киселини. Те ни дават енергия и са ниска на мазнини закуска – те са лесни за опаковане, лесни за ядене и почти никога не се развалят. Стафидите имат много широка употреба в кухнята на Средния и Близкия Изток, а също така и в Средиземноморието. Тъмните и почти черни стафиди се използват най-вече за направата на сладкиши, козунаци и кексове. Светлите стафиди са чудесна добавка на много напитки, ризото и различни месни ястия. Едрите месести стафиди са с много приятен вкус и допълват редица напитки. За да възстановите изсъхнали стафиди, ги накиснете в малко гореща вода, която после също можете да добавите в рецептата. Стафидите са подходящи за повечето печени сладкиши. Можете да ги добавите към хляба, кекса или сладките. Можете да добавите стафиди, лук и чушки към кафявия ориз и така да създадете едно леко допълнително блюдо. Сладкият вкус на стафидите ги прави подходяща част от плънката на всички пълнени домашни птици. Съставки: био стафиди Хранителна стойност за 100 g:     Енергийна стойност (kJ/kcal) 1442/340 Мазнини (g) 0,4 – от които наситени мастни  (g) 0,1 Въглехидрати (g) 79,1 – от които захари (g) 58,9 Белтъци (g) 3,0 Влакнини (g) 4,0 Сол (g) 0,03 Произход: Турция  

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър