Няма да повярвате колко полезен е свинският желатин!

Няма да повярвате колко полезен е свинският желатин!

Традиционно, свинското не се смята за най-полезния хранителен продукт. Но трябва да признаем, че подобно генерализиране е вредно за правилната преценка относно това какво наистина е здравословно, и какво не.

 

Свинското месо, особено ако е филе, е далеч по-полезно от тлъсто телешко или пилешко. От друга страна, наскоро бяха публикувани и данните от дълго проучване на тема свинска мас. Изследването достоверно опровергава дългогодишното твърдение, че свинската мас е вредна и изключително нездравословна. Въпреки че е много калорична, тя се оказва полезна за хормоналния баланс, в случай на белодробни проблеми, както и за подобряване на мозъчната дейност.

 

Но не само маста от свинското месо крие редица ползи. Съвсем наскоро учени публикуваха резултатите от мащабно изследване, в което се разкриват предимствата за здравето и на свинския желатин. Вижте част от най-съществените сред тях:

Свинският желатин се смята за панацея срещу ставни болки. Учените са установили, че редовната консумация на добавката ще намали дискомфорта в ставите, а освен това ще подобри и тяхната гъвкавост.Свинският желатин, освен това, се препоръчва и при силен косопад. След щателни тестове се стига до извода, че той действа както при жените, така и при мъжете, включително и при косопад, типичен за периода след раждане и кърмене.

 

Двете изброени до момента полезни свойства на свинския желатин, между другото, се дължат главно на факта, че той един от най-богатите източници на естествен колаген. От тук, както се досещате, следва и, че свинският желатин подобрява състоянието на кожата, бори се с несъвършенствата, а освен това и притежава анти-ейдж свойства.

 

Дерматолозите са на мнение, че свинският желатин укрепва здравината на ноктите и е особено полезен при цепещи се нокти.

 

Противовъзпалителните свойства на свинския желатин му отреждат значително място и сред добавките при наличие на артрит.

 

Учените твърдят, че свинският желатин може да повлияе и върху емоционалното ви състояние. Освен като ободряващо средство при наличие на хронична умора, добавката се препоръчва и за хора с неспокоен сън.

 

Увеличавайки производството на човешкия растежен хормон в тялото, свинският желатин е добре познат и на диетолозите. Те го препоръчват за хора, които са на диета. Хранителната добавка повишава чувството на ситост, с което лесно можете да свалите излишните килограми, поддържайки добър ритъм на активен начин на живот и здравословен режим на хранене.

 

Свинският желатин действа изключително благоприятно и на храносмилателната система. Тъй като той стимулира производството на стомашни сокове, натуралният желатин подобрява обмяната на веществата и се изписва дори при болки в стомаха, гастрит и язва.

 

Желатинът се състои главно от протеини, вода и минерални соли. Той е добър източник на протеин. Приемането на желатин успокоява ставните болки и подобрява гъвкавостта на ставите, укрепва косата и ноктите. Желатинът е превъзходен натурален източник на белтъка колаген (неразтворими влакнести протеини), тъй като молекулите на природния колаген са малки и това им помага да проникват дълбоко.

 

Това са само част от неподозираните до момента полезни свойства на свинския желатин. Добрата новина е, че в днешно време можете да си го добавите директно като готова хранителна добавка, която да консумирате според собствените си нужди или за профилактика. В нашия магазин за био продукти можете още днес да поръчате свински желатин на конкурентна цена и с бърза доставка.

 

За повече информация тук: Натурален желатин, свински

Невероятното действие на содата при пречистването на организма от токсини

прочети още

Хляб с пухкава текстура без грам брашно.

прочети още

Той е ароматната смола със свещен характер, защото служи и за духовно пречистване.

прочети още

Кето хлебчетата с хуск са с много хрупкава коричка и съвършено мека сърцевина.

прочети още

Полезните свойства на тинктурата от бабини зъби обаче съвсем не се изчерпват с подобрението на половата мощ.

прочети още

Препоръчваме вафли Хармоника на всяка майка, която иска детето й да се храни здравословно, защото са едновременно вкусни, сладки и без захар.

прочети още

За разлика от класическите спагети, оризовите не съдържат глутен, а това неминуемо ги прави в една от най-предпочитаните съставки за обяд или вечеря на много хора.

прочети още

Маята е основна съставка, използвана в хлебопекарството. Той представлява биологичен продукт, който се получава от концентрацията на дрожди.

прочети още

Био боята дава възможност красотата на косата да бъде здравословна и естествена.

прочети още

Таханът е храна, определяна често като безценен дар от Ориента. Самото наименование носи дъха на екзотиката и мистерията.

прочети още

Освен че са супер модерни и 100% еко, бамбуковите чаши притежават и други интересни специфики, за които е добре да се информирате предварително.

прочети още

Оризовката е диетичен продукт, който най-често се използва като заместител на хлебни изделия, както и за междинно хранене с цел утоляване на глада по време на диета или по строг режим.

прочети още

България притежава уникално богатство от билки, което ни поставя на едно от първите места в света по износ на този ценен природен дар.

прочети още
/div>