Пречистване със сода бикарбонат

Пречистване със сода бикарбонат

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Содата бикарбонат е едно от най-старите средства за лечение, пречистване на организма и дори почистване на повърхности из дома.

В тази статия ще разгледаме свойствата на содата за нашия организъм.

 

 

В тялото на човека, животните и растенията ролята на содата е да неутрализира киселините, да повишава алкалните резерви на организма, да поддържа киселинно-алкалния баланс. За човека показателят за киселинност рН в кръв-та трябва да е в рамките на 7.35-7.47. Ако е по-малък от 6.8 (много киселинна кръв, силна ацидоза), то настъпва смърт за организма (Голяма съветска енциклопедия, т.12, с.200).В днешно време повечето хора страдат от повишена киселинност в тялото (ацидоза) с рН по-ниско от 7,35. при рН по-малко от 7.25 (силна ацидоза) трябва да се назначи алкализираща терапия – прием на сода от 5 до 40 г. в денонощие (Справочник на терапевта, 1973, с.450, 746). При натравяне с метанол, дозата за инжекция сода във вената достига 100 г (Справочник на терапевта, 1969 г., с.468). Причините за ацидозата се намират в храната, водата, въздуха, лекарствата и пестицидите.


Голямото самоотравяне на хората с психически отрови става чрез страха, безпокойството, раздразнението, недоволството, завистта, злобата, ненавистта, които сега са много засилени благодарение на нарастващи-те вълни Космически Огън.

 

При загубата на психическа енергия, бъбреците не могат да удържат високата концентрация на содата в кръвта, която се губи заедно с урината. Това е другата причина за ацидозата – загубата на психическа енергия, води до загубата на осно-ви (сода) За коригиране на ацидозата се назначават 3-5 г сода в денонощие (Машков-ский, М.Д. Лекарствени средства, 1985, т.2, с.113).

 

 

 Ако все още не сте приемали сода, то започнете с малки дози – по половин кафена лъжичка, два пъти на ден. Постепенно дозата може да се увеличи. При болки в слънчевия сплит и тежест в стомаха се приемат много повече. Но винаги трябва да се започне от малки дози.

 

Смятате, че диетата ви не е достатъчно ефективна? Тогава няма да минете без сода за хляб и лимонов сок. Разтворете супена лъжица сода в чаша вода със сока на половин лимон и я изпийте на гладно. Правете това всеки ден в периода, когато сте на диета. Така ще прочистите тялото си от токсини и отпадни елементи. Те водят до възпаления, увреждат червата и предизвикват задържане на вода. Увеличаването на pH намалява киселинността, което, на свой ред, подпомага изгарянето на мазнини и отслабването.

 

Содата  може да направи чудеса за здравето на черния ви дроб. Тя действа като катализатор, подпомагащ функциите на черния дроб за по-ефективното пречистване на организма. Не забравяйте, че черният дроб е лабораторията на тялото. Той детоксикира, пречиства кръвта и синтезира витамини и ензими. Ако се пие ежедневно на празен стомах, една чаша вода с една супена лъжица сода за хляб и няколко капки лимонов сок ще ви осигури достатъчно количество витамин С и антиоксиданти. Това е чудесен начин да поддържате черния дроб здрав и да съхраните неговите функции.


Хляб с пухкава текстура без грам брашно.

прочети още

Наскоро учени публикуваха резултатите от мащабно изследване, в което се разкриват предимствата за здравето от приема на натурален свински желатин.

прочети още

Той е ароматната смола със свещен характер, защото служи и за духовно пречистване.

прочети още

Кето хлебчетата с хуск са с много хрупкава коричка и съвършено мека сърцевина.

прочети още

Полезните свойства на тинктурата от бабини зъби обаче съвсем не се изчерпват с подобрението на половата мощ.

прочети още

Препоръчваме вафли Хармоника на всяка майка, която иска детето й да се храни здравословно, защото са едновременно вкусни, сладки и без захар.

прочети още

За разлика от класическите спагети, оризовите не съдържат глутен, а това неминуемо ги прави в една от най-предпочитаните съставки за обяд или вечеря на много хора.

прочети още

Маята е основна съставка, използвана в хлебопекарството. Той представлява биологичен продукт, който се получава от концентрацията на дрожди.

прочети още

Био боята дава възможност красотата на косата да бъде здравословна и естествена.

прочети още

Таханът е храна, определяна често като безценен дар от Ориента. Самото наименование носи дъха на екзотиката и мистерията.

прочети още

Освен че са супер модерни и 100% еко, бамбуковите чаши притежават и други интересни специфики, за които е добре да се информирате предварително.

прочети още

Оризовката е диетичен продукт, който най-често се използва като заместител на хлебни изделия, както и за междинно хранене с цел утоляване на глада по време на диета или по строг режим.

прочети още

България притежава уникално богатство от билки, което ни поставя на едно от първите места в света по износ на този ценен природен дар.

прочети още
/div>