8 Факта за оризовките, които, вероятно, не сте знаели досега

Оризовката е диетичен продукт, който най-често се използва като заместител на хлебни изделия, както и за междинно хранене с цел утоляване на глада по време на диета или по строг режим. Казано на простичък език, оризвоките са сред едни от любимите ни съвременни мини закуски с ниско съдържание на калории и мазнини, от които се напълнява трудно, а освен това съдържат значителното количество полезни вещества на ориза.

Без значение дали вече сте опитвали от предлаганите в нашия магазин оризовки, или сте по-скоро кулинарни ентусиасти и почитатели на домашно приготвената храна и имате своя рецепта за оризовки, убедени сме, че все пак не знаете всичко за тях. Да ви докажем?

Вижте следващите осем факта за оризивките, които, вероятно, не сте знаели досега:

Оризовките не са новост на пазара с био и диетични храни. Истината е, че първата рецепта за оризовки е на поне 5 века. Нещо повече – през 20 век бе регистрирана подобна на сегашната масова вълна хората, които са на диета, да засищат глада именно с крекери от оризово брашно.

Макар да се наричат оризовки, те не винаги са със състав, в който преобладава оризът като основен продукт. Съществуват оризовки, които са обогатени със значително количество елда, ръж или дори овес.

Оризовките не са комерсиална пакетирана храна от типа на джънк фуда, но с обратен фокус – здравословен състав от използвани продукти – ами специалитет и то не в коя да е кухня, ами в японската.

Оризовките са сред най-популярната закуска в Китай, където обаче се сервират със значително количество шоколад, карамел или друг богат на въглехидрати и мазнини топинг.

Така да се каже най-био и органик рецептата за оризовки, всъщност, произлиза от Индия. Там, оризовките се приготвят в специален съд, който се покрива първо с речен пясък, а после и с обикновен бисерен ориз. За да се разпука оризът, въпросният съд претърпява топлинно въздействие, забележете, в глинено огнище, което предварително е разпалено със сухи листа задължително от плодови дървета.

Съвременните фитнес инструктори посочват оризовката като една от най-добрите алтернативи за хранене след тренировка. Те смятат, че оризовките включват всичко необходимо за възстановяване на тялото въпреки всеобщото мнение, че са диетични и че не водят до трупане на килограми.

1 оризовка не е с 0 калории, а около 400 калории за пакет, но тези калории с празни. Ето защо се смята, че след тренировка или в случай, че ги консумирате като основно хранене, оризвоките трябва задължително да се комбинират с протеини и фибри.

Поради горния факт оризовките не са на 100% супер здравословни. Също така, с тях не трябва да се прекалява и да се ползват за основни хранения през целия ден. Причината е, че оризовките са с висок гликемичен индекс, тоест повишават кръвната захар и спомагат за бързото натрупване на подкожни мазнини. Експертите съветват да комбинирате оризовките с протеин или плод, за да извлечете от тях необходимите ползи, които, както знаете, съвсем не са малко!

А вие с какво обичате да консумирате оризовки?

Невероятното действие на содата при пречистването на организма от токсини

прочети още

Хляб с пухкава текстура без грам брашно.

прочети още

Наскоро учени публикуваха резултатите от мащабно изследване, в което се разкриват предимствата за здравето от приема на натурален свински желатин.

прочети още

Той е ароматната смола със свещен характер, защото служи и за духовно пречистване.

прочети още

Кето хлебчетата с хуск са с много хрупкава коричка и съвършено мека сърцевина.

прочети още

Полезните свойства на тинктурата от бабини зъби обаче съвсем не се изчерпват с подобрението на половата мощ.

прочети още

Препоръчваме вафли Хармоника на всяка майка, която иска детето й да се храни здравословно, защото са едновременно вкусни, сладки и без захар.

прочети още

За разлика от класическите спагети, оризовите не съдържат глутен, а това неминуемо ги прави в една от най-предпочитаните съставки за обяд или вечеря на много хора.

прочети още

Маята е основна съставка, използвана в хлебопекарството. Той представлява биологичен продукт, който се получава от концентрацията на дрожди.

прочети още

Био боята дава възможност красотата на косата да бъде здравословна и естествена.

прочети още

Таханът е храна, определяна често като безценен дар от Ориента. Самото наименование носи дъха на екзотиката и мистерията.

прочети още

Освен че са супер модерни и 100% еко, бамбуковите чаши притежават и други интересни специфики, за които е добре да се информирате предварително.

прочети още

България притежава уникално богатство от билки, което ни поставя на едно от първите места в света по износ на този ценен природен дар.

прочети още
/div>