Всичко, което трябва да знаете за бамбуковите чаши

Ако сте ставали свидетели на разговори за бамбуковите чаши, но си нямате и на идея за какво става на въпрос, попаднали сте на правилното място. Чашите от бамбук са в действителност доста дискутирани и обсъждани напоследък, особено когато представляват проекция на наболялата тема за биоразградими продукти, които не вредят на околната среда.

Освен че са супер модерни и 100% еко, бамбуковите чаши притежават и други интересни специфики, за които е добре да се информирате предварително. В крайна сметка купуването на някакъв продукт, за който само се твърди, че е био, би било по-скоро приобщаване към общата тенденция. Но от друга страна, направеният информиран избор за отказ от природонесъобразни продукти и преминаване към екологично чисти е свидетелство за осъзнат акт, подкрепен с нужните доводи и готовност за истинско приобщаване към каузата.

Ето защо днес сме решили да ви разкажем за всичко, което трябва да знаете за бамбуковите чаши съвсем накратко:

Как се правят бамбуковите чаши? – Макар да се казват бамбукови, тези природосъобразни чаши не са произведени единствено от материала бамбук. Да, в състава им влизат основно натурални и стерилно преработени бамбукови влакна, но към тях попадат и такива от царевично брашно, а понякога и смола, а за капака се ползва и силикон, който наподобява структурата на силикона от добре познатите силиконови формички за мъфини. Смолата е внедрена в състава на бамбуковите чаши главно за да ги направи издръжливи при удар, защото тя придава гъвкавост и здравина на общата конструкция.

Какво трябва да знаем за бамбука по принцип? – Бамбукът расте на плантации, тоест добива се от бамбукови гори, като функцията на последните в естествената еко среда е да абсорбира минерали в почвата (най-често, калций, желязо, калий, манган, фосфор, калий и други). Растението е добре познато с пречистващите свойства. В страните от Третия свят доскоро е бил използван за пречистване на вода. Причината е, че той лесно се справя с абсорбцията на всички остатъчни пестициди, поради което съвсем уместно можем да направим следния извод: освен че не замърсяват природата, бамбуковите чаши спомагат за по-чистата и здравословна консумация на вода, която както знаем, е жизненонеобходима.

Защо бамбуковите чаши трябва да заменят класическите пластмасови чаши за еднократна употреба? – Освен очевидното – че бамбуковите могат да се ползват многократно, а пластмасовите еднократно, чашите от бамбук притежават и друго важно свойство. Бамбуковите чаши са биоразградими, тоест те не вредят на природата. Смята се, че е необходимо не повече от една чаша на чашите от бамбук да се разградят, докато обратно, пластмасовите чаши изобщо не притежават свойството за разградимост, те никога няма да се разградят.

Какъв е единственият недостатък на бамбуковите чаши? – Ясно е, че основното им предимство е фактът, че са природосъобразни, тоест те са едновременно безопасни за околната среда, и със здравословни ползи за човека. Все пак, за бамбуковите чаши може да се отнесе и един недостатък – те не трябва да се ползват в микровълнова фурна. Това обаче едва ли би представлявал проблем за хора със стремеж да спазват някакви еко норми в ежедневния си живот, тъй като вредите от ползването на този уред отдавна се дискутират в научните среди.

Невероятното действие на содата при пречистването на организма от токсини

прочети още

Хляб с пухкава текстура без грам брашно.

прочети още

Наскоро учени публикуваха резултатите от мащабно изследване, в което се разкриват предимствата за здравето от приема на натурален свински желатин.

прочети още

Той е ароматната смола със свещен характер, защото служи и за духовно пречистване.

прочети още

Кето хлебчетата с хуск са с много хрупкава коричка и съвършено мека сърцевина.

прочети още

Полезните свойства на тинктурата от бабини зъби обаче съвсем не се изчерпват с подобрението на половата мощ.

прочети още

Препоръчваме вафли Хармоника на всяка майка, която иска детето й да се храни здравословно, защото са едновременно вкусни, сладки и без захар.

прочети още

За разлика от класическите спагети, оризовите не съдържат глутен, а това неминуемо ги прави в една от най-предпочитаните съставки за обяд или вечеря на много хора.

прочети още

Маята е основна съставка, използвана в хлебопекарството. Той представлява биологичен продукт, който се получава от концентрацията на дрожди.

прочети още

Био боята дава възможност красотата на косата да бъде здравословна и естествена.

прочети още

Таханът е храна, определяна често като безценен дар от Ориента. Самото наименование носи дъха на екзотиката и мистерията.

прочети още

Оризовката е диетичен продукт, който най-често се използва като заместител на хлебни изделия, както и за междинно хранене с цел утоляване на глада по време на диета или по строг режим.

прочети още

България притежава уникално богатство от билки, което ни поставя на едно от първите места в света по износ на този ценен природен дар.

прочети още
/div>