Био боята за коса-красота с даровете на природата

Косата е своеобразна визитка на човека, която определя цялостната му визия. Красивата коса говори за добро здраве и променя външността в положителен смисъл. Има много фактори, които отнемат от блясъка, мекотата и сияйния вид на косата. Наред със стреса, замърсеният въздух и нездравословното хранене, върви и агресивната козметика.

Последици от трайната промяна на естествения цвят на косата чрез боядисване

На първо място сред агресорите, които увреждат трайно и необратимо косъма в дълбочина, това са боите за коса. Боядисването на косата означава, че тя се подлага на трансформация, осъществявана чрез трайната, амонячна боя за коса. Какво получаваме срещу тази трансформация?

Кислородната боя за коса позволява потъмняване или изсветляване в много тонове и продължително изменение на естествения цвят. Това е единствената боя, която може да даде на косата различни нюанси на един тон. Покритието на белите коси е пълно, позволява и появата на блясък. Затова е и най-използваният начин за третиране на косата.

Зад лъскавата фасада остават скритите ефекти от агресивното въздействие върху косъма. Промените засягат сърцевината на влакното, структурата на косъма се променя, а това я изтощава. Усещането при допир е неприятно, косата е суха и твърда. Косъмът е чуплив, краищата цъфтят, а кожата на скалпа се лющи. Това са последиците от кислородното боядисване с амонячна боя. Увреденият кератин трябва да поправя, косата да се хидратира и подхранва отново, за да се компенсира ефектът от окисляването и да се пази от външните неблагоприятни условия, тъй като вече е по-податлива на тях.

Можем ли да постигнем желаните промени, избягвайки негативните ефекти на боядисването?

Био боята за коса - естествено красива коса чрез средствата на природата

Обаятелната и разнообразна палитра от множество продукти за промяна на естествения цвят на косата, които предлагат новите технологии, са резултат на реакциите на химическите елементи. Запазването на косата здрава и естествено красива може да се постигне единствено с продукти за боядисване, произведени изцяло от натурални компоненти. Те не само придават желания цвят, но имат ресурса да подхранят и заздравят косъма.

Съставки на био боята за коса - био боята е произведена от натурални съставки. Багрила са къната, лайката, равенът, ореховите черепки. За да се покрият белите коси, се добавя зелена глина.

Оцветяващите съставки се комбинират с пшенични протеини, различни етерични масла, като масло от жожоба, грижещи се за подхранване на косъма. В състава на био боите за коса отсъстват консервантите, амонякът, перхидролът, синтетичните оцветители и аромати и всички агресивни компоненти, които могат да намерят място в козметиката за коса.

Къната е едно от растенията, които имат способността да извличат тежките метали от почвата. Затова при био боята за коса се използва само къна, отгледана по специален начин, за да се възпрепятства всяка нездравословна проява. В био боите къната задължително е био.

Въздействие на био боята върху косъма - разликата с конвенционално произведената боя за коса е в начина, по който био боята взаимодейства с косъма. Боите на растителна основа проникват само във външния слой на космите и ги оставят нежно оцветени, без да ги изтощават и увреждат, защото не променят структурата им.

Важното в боята за коса са предоставените цветови нюанси, тъй като основното предназначение на продукта е добиване на нов желан цветови нюанс. Цветовите варианти, които предлагат био боите, са интересни и разнообразни. Разнообразието от тонове позволява смесване, с което се получават оригинални нюанси. Това е предимство пред другите бои за коса, където смесването на бои е опасно.

По трайност био боята не отстъпва на традиционната. Контрастът в цветовете в корените е по-малък и косата изглежда по-естествено.

Био боята дава възможност красотата на косата да бъде здравословна и естествена.

Невероятното действие на содата при пречистването на организма от токсини

прочети още

Хляб с пухкава текстура без грам брашно.

прочети още

Наскоро учени публикуваха резултатите от мащабно изследване, в което се разкриват предимствата за здравето от приема на натурален свински желатин.

прочети още

Той е ароматната смола със свещен характер, защото служи и за духовно пречистване.

прочети още

Кето хлебчетата с хуск са с много хрупкава коричка и съвършено мека сърцевина.

прочети още

Полезните свойства на тинктурата от бабини зъби обаче съвсем не се изчерпват с подобрението на половата мощ.

прочети още

Препоръчваме вафли Хармоника на всяка майка, която иска детето й да се храни здравословно, защото са едновременно вкусни, сладки и без захар.

прочети още

За разлика от класическите спагети, оризовите не съдържат глутен, а това неминуемо ги прави в една от най-предпочитаните съставки за обяд или вечеря на много хора.

прочети още

Маята е основна съставка, използвана в хлебопекарството. Той представлява биологичен продукт, който се получава от концентрацията на дрожди.

прочети още

Таханът е храна, определяна често като безценен дар от Ориента. Самото наименование носи дъха на екзотиката и мистерията.

прочети още

Освен че са супер модерни и 100% еко, бамбуковите чаши притежават и други интересни специфики, за които е добре да се информирате предварително.

прочети още

Оризовката е диетичен продукт, който най-често се използва като заместител на хлебни изделия, както и за междинно хранене с цел утоляване на глада по време на диета или по строг режим.

прочети още

България притежава уникално богатство от билки, което ни поставя на едно от първите места в света по износ на този ценен природен дар.

прочети още
/div>