Фолиева киселина с DHA – 90 капсули

  • Марка: Viridian
  • Кат. номер: 559

*Веган
 
Фолиевата киселина е член на семейството на витамин В-комплекс. Препоръчва се жените, които планират бременност, да приемат 400µg фолиева киселеина от първия опит за зачеване до 12 седмица от бременността. DHA (докозахексаенова киселина) e наситена киселина, която е изключително важна за развитието на плода и по-специално за развитието на мозъчните дялове.

DHA в този продукт е пречистена форма на докозахексаеновата киселина. Извлечена е от микроводорасли и е най-близкия заместител на DHA в майчиното мляко.

 

Приложение

Основното приложение на фолиевата киселина е превенцията срещу дефекти на невралната тръба, атеросклероза (намалява повишените нива на хомоцистеин), остеопороза и цервикална дисплазия. Може да се прилага и при лечение на депресия, анемия, Болестта на Крон, умора, Синдрома на неспокойните крака, епилепсия и безплодие.

Докозахексаеновата киселина е особено необходима за развитието на очите и мозъка. Други възможни приложения са предпазването на сърдечно-съдовата система, което включва понижаване на нивата на холестерол и триглицериди, превенцията срещу ревматоиден артрит и автовъзпалителни нарушения, поведенчески разстройства като СДВХ и нарушения на умствените способности.

Дефицитът на докозахексаенова киселина играе важна роля при развитието на една група вродени заболявания наречени „пероксизомни болести”, които увреждат защитната (миелинова) обвивка на нервите.

 


Състав:

Една капсула осигурява:

Фолиева киселина 400мкг

DHA (докозахексаенова киселина) -10мг

На базата на люцерна, спирулина и боровинка

Растителна целулозна капсула – 100мг

 

Начин на употреба: Като хранителна добавка приемайте една капсула дневно по време на хранене или по лекарско предписание.

 

* 100% активни съставки

* Без глутен

* Без лактоза

* Без добавена захар, сол, мая

* Без консерванти и изкуствени оцветители

* Не е тестван върху животни  

 

Част от продажбата на всеки продукт на Viridian допринася средства за екологични и детски благотворителни организации.


Произход: Англия
90 бр. растителни капсули

30,90 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 30,90 лв.
Моля, изберете: