Лют мексикански микс подправки

  • Марка: Спайзинг ООД

Огнена, опушена, пикантна смес от характерни мексикански чушки - ancho, guajillo и chipotle morita, която ще даде живот на всяко ваше ястие или барбекю.

 

Подходящо за вегани, вегетарианци и консумиращи месо. Без овкусители, оцветители, консерванти,
концентрирани екстракти и подобрители на вкуса (мононатриев глутамат), GMO.

 

Съставки: анчо, гуахильо, чесън, черен пипер, кимион, чипотле, риган

Нето тегло: 50г 

 

Пикантни скариди
1. В тиган сипете 300 мл вода и изчакайте да заври.
2. Сложете 3 с.л. Hot Mexican Spice mix и разбъркайте добре.
3. Добавете 100-200 г пасирани домати и сол на вкус и гответе на
слаб огън 5 минути след като заври салсата.
4. В друг тиган загрейте на среден към силен огън 1 с.л. зехтин и в
него запечатайте 1 кг. белени пресни скариди докато си сменят
цвета (около 8-10 минути).
5. Сипете готовата салса при скаридите, смесете и гответе още
4-5 минути, като разбърквате периодично.


Вегетарианска енчилада
1. В тиган загрейте на среден огън 1 с.л. зехтин и в него задушете
1 с.л. ситно нарязан чесън.
2. Добавете 2 кутии черен/червен фасул (или 1 кутия фасул и 1 кутия
царевица). Разбъркайте добре и смачкайте леко фасула, след
което добавете 150 мл вода, 1 с.л. Hot Mexican mix и сол на вкус.
Гответе около 10 минути.
3. Междувременно в купа разбъркайте 300 мл доматена пасата, 1 с.л.
зехтин, 1-2 скилидки ситно нарязан чесън, 1 с.л. Hot Mexican Spice
mix, сол и черен пипер на вкус и по желание ситно нарязан
магданоз или пресен кориандър. Смесете добре салсата.
4. В тава за печене сложете тънък слой от салсата.
5. В малки тортили завийте по 2 с.л от бобената смес. Подредете
завитите тортили в тавата за печене и залейте с останалата
салса. По желание настържете 200г жълто сирене или кашкавал.
6. Печете в загрята на 200С фурна 15-20 минути или до готовност.

7,90 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 7,90 лв.
Моля, изберете: