Ябълков пектин "Д-р Кескин", без захар, 40гр

  • Марка: Д-р Кескин
  • Кат. номер: 931

Разтворими растителни фибри на прах. Хранителна добавка, за балансирано хранене. Без захар.

Състав: Високоестерифициран ябълков пектин.

Известно е, че ябълката съдържа два вида фибри – разтворими и неразтворими. При контакт с вода разтворимите фибри се превръщат в гел. За полезните чревни бактерии ябълковият пектин е пребиотик, храна, която те поглъщат и преработват до полезни компоненти, контролиращи холестерола и кръвната захар. Неразтворимите фибри са порести влакна, подобни на гъба, които организмът не преработва. Попадайки в организма тази „гъба” попива метаболитните отпадъци и токсини, и ги изнася от организма. Неразтворимите фибри са средство за спасяване от констипация и добър детокс инструмент.

Пектин се намира под формата на бял до светлокафяв прах, извличан от ябълки, дюли, сливи, цитрусови и др. плодове. Неговото приложение е широко застъпено в хранително-вкусовата промишленост при производството на конфитюри, сладка, желета (като желиращ агент), използва се също в десертни пълнежи, сладки, като стабилизатор на плодови сокове, млечни напитки и като източник на диетични фибри. В медицината се използва при производството на лекарства.

При профилактика, отслабване или с лечебна цел, се приема като хранителна добавка. Дневната доза пектин варира от 5 до 15гр, в зависимост от индивидуалните показатели. От една до три чаени лъжички дневно, приети разтворени в кисело мляко, сок, вода, намаляват риска от рак на дебелото черво.

Начин на употреба: Една чаена лъжичка (около 5g) се разтваря в течност и се консумира половин час преди хранене. Не използвайте продукта, като заместител на разнообразното хранене.

Условия на съхранение: Съхранявайте продукта в търговската опаковка или в добре затварящ се съд, на сухо и чисто място, без пряка слънчева светлина. Съхранявайте на място, недостъпно за малки деца.

Нетно количество: 40гр

4,79 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 4,79 лв.
Моля, изберете: