Био Сушени шипки 100гр.

2,49лв.

Описание: без консерванти без подсладители без оцветители без добавен SO2 без добавки   съставки: сушени шипки, биологични алергени: няма    Използват се добре узрели диворастящи шипки.Почистват се от дръжки и листя и се изсушават до получаването на добре изсушен плод и запазен цвят до тъмно-червен.   Съхранение:Съхранение на сухо и проветриво място, за предпочитане в затворен/а плик/кутия. Дръжте защитено от влага !!!  Приложение:  Шипката е позната като "Фабрика за витамини".По разнообразие и количество на витамини, шипките превъзхождат всички растения у нас. Отделно плодовете съдържат захари, лимонена и ябълчна киселина, целулоза, пектин, етерични масла. Богати са на минерални соли.Използва се за направата на различни мармалади,сиропи,чайове,и най-вече от медицината заради високото си съдържание на витамин С   Средна хранителна стойност за 100g Енергийна стойност - 277 KJ/236 kcal Мазнини - 0,51 g -от които наситени мастни киселини - 0,05 g Въглехидрати - 29,24 g -oт които захари - 27,3 g Влакнини - 49,9 g Протеини - 3,62 g Сол - < 0,01 g   Шипката помага при :     Традиционната тибетска медицина е използувала шипковия плод като лечебно средство при туберкулоза но белите дробове, дизентерия, жлъчно- и пикочо-каменна болест, сърдечни заболявания, малария и хипертония.   Учените свързват лечебния ефект на шипката с високото съдържание на вит.С Именно поради това шипковия плод се препоръчва при простудни заболявания, нервно-психична умора, атеросклероза, високо кръвно налягане.   Действието навит.С,подсилено от това на вит.Р влияе благотворно върху пропускливостта на капилярите ипредотвратява образуването на отоци   Пектините в шипката образуват защитен слой върху стомашно-чревната и бронхиалната лигавица и са изпитано лечебно средство при възпалението им.   Витамин К подпомага процесите на кръвосъсирването, минералните соли увеличават диурезата, а таниновите в-вапречат за образуване на гнилостни процеси в червата.   Шипката понижава кръвната захар, стимулира образуването на червени кръвни клетки повишава работоспособността и засилва съпротивителните сили на организма. Затова се препоръчва на болни от диабет, анемии, умствена и физическа преумора.     Шипката помага при грип и треска, при кашлица и при маточни и носни кръвотечения.     Отвара от шипкови плодове се използува в българската народна медицина при чернодробни, бъбречни и стомашни заболявания.   Много ефектна е и при вътрешни кръвоизливи, обилна менструация, трудно уриниране, кървящи хемороиди, коклюш, нефрит, витаминен недостиг,трудно зарастващи язви и рани, при счупване на костите.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър