Био Пшеница, Био Класа, 500 g

1,99лв.

  • Марка Био Класа
  • Модел 1042
  • Наличност В наличност
Пшеницата е една от основните житни култури. Най-честое използвана за направата на хляб. Освен за тестени изделия пшеницата може да се консумира и сварена с добавка на супени плодове и ядки. Пшеницата съдържа минерални соли, каталитични елементи, калций, магнезий, калий, хлор, сяра, силиций, цинк манган, кобалт, мед, йодид, арсен, витамини А, В, Е, К, Г, РР, и ферменти. Подходяща храна при състояния на деминерализация, анемия, бременност и кърмене. В народната медицина отварат от пшеница се смята за имуностимулатор. Пшеницата е богата на растителни хормони и съдейства за нормалното състояние на кожата.   Препоръчителна употреба:  Изплакнете с вода и сварете за 30 – 45 минути, в съотношение 1:3. Може също да я накиснете предварително – за 10 часа, сменяйки водата на 2 – 3 часа. Това ще намали времето за варене до 10 минути.   Съдържа глутен. Може да съдържа следи от ядки, соя и сусамово семе.     Хранителна стойност за 100g:   Енергийна стойност (kJkcal) 1385/328 Мазнини (g) 2 – от които наситени мастни киселини (g) 1 Въглехидрати (g) 60 – от които захари (g) 1 Влакнини (g) 13 Белтъци (g) 11 Сол (g) 0.02   Произход: Австрия Съхранение на продукта: на сухо и прохладно място.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър