Описание:
Булгур е пълнозърнеста пшеница, която е измита, бланширана на пара, след това изсушена и натрошена на малки части. Обработен по този начин, булгурът съхранява хранителните стойности на пшеницата без да се губят важни хранителни вещества. Отличава се с богат минерален (калций, магнезий, желязо, фосфор и др.) и витаминен (A, D, E, K, B1, B2, B3, B6, B9, B12) състав. Арабската салата Табуле е сред най-популярните ястия с булгур.
Средна хранителна стойност на 100г :
Енергия
371 kcal
Протеини
12.5 g
Мазнини
1 g
от които наситени
0.17 g
Въглехидрати
78.1 g
от които захари
0.41 g
Сол (NaCl)
0.009 g
Произход: Турция
Тегло
0.5 kg