Описание:
Нахутът често се нарича леблебия (когато е изпечен). Отличен източник на протеини, фолиева киселина манган, желязо, мед, цинк, високо съдържание на витамин Е. Подкрепя имунитета, благоприятства нормалните функции на сърцето, здравината на кожата и косата. Източник на изофлавони, които имат естрогено подобен ефект в тялото. Употреба: зърната се накисват от 12 до 24 часа, след което могат да се приготвят във вид на супа, основно ястие или пюре. Може и да се приготви и със зеленчуци и да се сервира с гарнитура от кус-кус.
100 грама съдържат:
Енергия
364 Kcal
Протеини
19 g
Мазнини
6 g
от които наситени мастни киселини
0.6 g
Въглехидрати
61 g
от които захари
11 g
Сол
0.024 g
Произход: Турция