Описание:
Белият ни сусамов тахан се прави от белени сусамови ядки. По всичко останало той прилича досущ на тъмния си братовчед – направен е единствено от семена на био сусам по същата технология, по която е описан още в арабската готварска книга Китаб Уасф ал-Мутада от 13 век – чрез смилане между два камъка. Задължителна съставка в менюто на всяко домакинство, което държи на пълноценното хранене.
Качества
Аромат
типичен за тахан
Цвят
бял
Вкус
характерен за семената
Вид
паста
Съхранение
на стайна температура
Съдържание
100% белени био сусамови семена. Източник на растителен протеин и ненаситени мазнини.
Как се прави
Печем семената. След като изстинат ги смиламе на каменна мелница. Пълним тахана в буркани.