Пергата е позната още с името пчелен хляб и неслучайно я наричат "златото на пчелния кошер".
Представлява пчелен прашец, консервиран от пчелите с мед и складиран в килийките на пчелната пита в анаеробни условия. Вследствие на специални ензими, дрожди и бактерии се натрупва млечна киселина и пчелният прашец на практика ферментира – протича млечно-кисела ферментация. В процеса обвивките на зрънцата малко по малко се разрушават, а така съдържащите се ценни вещества в тях стават по-достъпни - затова се счита, че има многократно по-силно въздействие от обикновения прашец.
Съставки: Перга - пресован пчелен прашец с лактобацилус и мед.
Предназначение: За обща консумация с изключение на хора с алергии. При кърмачета и диабетици да се консумира по лекарско предписание.
Хранителни стойности за 100 г:Енергийна стойност - 1637kJ/388kcalМазнини - 11.00 г,от които наситени - 0.00 г;Въглехидрати - 51.00 г,от които захари - 19.00 г;Белтъчини - 22.00 г;Сол - 0.00 г
100 г