Суровите какаови зърна могат да се консумират директно или да се добавят към сладкиши, кремове и здравословни напитки. Какаовите зърна са:
* изключително силен антиоксидант – защитават клетките и ги пазят отпреждевременно остаряване;* богати на полифеноли и магнезий - благотворни за сърдечно-съдовата система ирегулиране високото кръвно налягане;* помагат за регулиране нивата на холестерола и кръвната захар;* богат източник на фибри, минерали широк спектър витамини - A, B1, B2, B3, В5, C, E;* потискат апетита и удължават чувството на ситост* имат анти-депресивно и анти-стресово действие* съдържат фенилетиламин – това е вещество, което човек произвежда, когато е влюбен* дават енергия и карат тялото да се чувства бодро и свежо
Рецепта за тонизираща и здравословна какаова напитка:
• Банан - 1бр.• Бадемово мляко или прясно мляко - 1ч. ч.• Натрошени сурови какаови зърна - 2-4 с. л.• Може да се добави канела и/или ванилия
Съставки: сурови какаови зърна от ЕквадорНетно тегло: 200 гр.